Actueel

DE WERELD IN DE BAN VAN HET CORONAVIRUS

Alles wat er nu over ons heen komt naar aanleiding van het coronavirus, de angst om ziek te worden, dierbaren te verliezen, de ingeperkte bewegingsvrijheid, de onzekerheid over onze toekomst, de neerwaartse spiraal waarin de economie zich bevindt etc, heeft ook een keerzijde, het zet aan tot nadenken en reflectie. Ik denk dat ik de boodschap in deze video #CantSkipHope van het Turismo de Portugal niet beter had kunnen verwoorden.

It's time to stop.
It's time to take a break, for the good of the world. In the meantime, we can dream for the great days to come. We're in this together.

Turismo de Portugal heeft de boodschap over de toeristische bestemming aangepast van #CantSkipPortugal naar #CantSkipHope. Met dit initiatief wordt de boodschap afgegeven om juist nu stil te staan, opnieuw te focussen en de inspanningen te bundelen zodat we verder kunnen. "Het is tijd om na te denken. Het is tijd om een ​​pauze te nemen, voor het welzijn van de wereld. Voor nu kunnen we dromen van die ongelooflijke dagen die komen gaan. We zitten hier samen in," luidt de boodschap van hoop die is verwerkt in een film dat beelden toont van Portugese landschappen en monumenten. In de film wordt aangegeven dat deze er nog zullen zijn en op ons blijven wachten tot het moment dat we ze zelf weer kunnen aanschouwen.

Het werk is bedacht en uitgevoerd door teams werkend vanuit huis en gebruik makend van afbeeldingen die de afgelopen jaren zijn gemaakt. Met een smartphone is de voice-over opgenomen. Luis Araújo, voorzitter van Turismo de Portugal, benadrukt de boodschap van de film: "We willen vooral dat deze film dient ter inspiratie voor een brede reflectie, het bewustzijn te vergroten en alles te verenigen om dit moeilijke moment in de menselijke geschiedenis te overwinnen."


 WERELD TENTOONSTELLING DUBAI 2020/21

In september 2019 heb ik de steden Ras al Khaimah en Dubai in de Verenigde Emiraten bezocht. In Ras al Khaimah tevens hoofdstad van dit Emiraat, dat ongeveer 100 km ten noorden van Dubai gelegen is, komt het toerisme langzaam tot bloei en wordt er alles aangedaan om het vorstendom te promoten. Dit in tegenstelling tot Dubai, een fascinerende wereldstad en kosmopolisch handelscentrum in de Perzische Golf. Tegenwoordig weten heel veel reizigers Jumereih Beach te vinden of bezoeken Burj Khalifa nog even met 829,3 meter het hoogste gebouw ter wereld, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk met ingang van de opening van de wereldtentoonstelling op 20 oktober dit jaar niet meer het geval zijn. Dan komt het nieuwe record op naam van de Dubai Creek Tower, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. Er wordt met man en macht gewerkt om alle gebouwen naast de Dubai Creek Tower op tijd klaar te hebben voor de 35ste Wereldtentoonstelling die op 20 oktober geopend wordt. Ik had niet verwacht dat ik onder de indruk zou raken van de Verenigde Emiraten, hetgeen wel is gebeurd,het leek wel of ik in een sprookje uit duizend en een nacht terecht was gekomen. Een ding weet ik zeker dit was weliswaar de eerste keer, maar zeker niet de laatste keer dat ik de Verenigde Emiraten heb bezocht. Laat je verassen en inspireren door onderstaande video's en de ongekende mogelijkheden van een wereldstad in de woestijn.


 KORTE TERUGBLIK 2018/2019

Zowel het jaar 2018 alsook 2019 waren bijzonder mooie jaren, zeer zeker ook zakelijk gezien. Ik was zelf in de gelegenheid om veel van de wereld te ontdekken ver van huis Bali, Argentinië, Zuid-India en de Verenigde Emiraten, Ras al-Khaimah en Dubai, maar ook binnen Europa zoals, Reykjavik in IJsland, Mykonos in Griekenland, Oslo, Bergen en Flamm in Noorwegen, Bologna in Italië en last but not least Madrid en Sevilla in Spanje. Daarnaast heb ik een aantal cruises gemaakt met onder andere de Oceania Riviera in het Middelands Zeegebied en met de nieuwste schepen van Aida en de HAL (Holland Amerika Lijn) de Nieuw Statendam en de Aida Nova gevaren en niet te vergeten een riviercruise gemaakt op uitnodiging van Friendschip Cruises met het nieuwste schip van rederij Lüftner, de Amadeus Queen. Zelf reizen is natuurlijk heel leuk om te doen, maar ik maak heel bewuste keuzes in wat ik wil ontdekken, want het is belangrijk om enerzijds landen en stedenkennis te vergaren maar anderzijds ook de verschillen tussen de rederijen, grote en kleinere cruiseschepen, de luchtvaartmaat-schappijen, de service in hotels, bezienswaardigheden en de do's en dont's binnen de diverse culturen zelf te ervaren en te beleven. Maar het allermooiste voor mij blijft toch het adviseren, organiseren en ontzorgen van klanten en zorgen dat zij kunnen genieten van een top vakantie!!. Ik ben pas te vreden als mijn klanten blij en enthousiast terugkeren van hun reis en uiteraard alles naar wens was. Mocht het een keer gebeuren dat toch niet alles vlekkeloos verloopt dan weet ik dat al tijdens de reis en doe ik mijn uiterste best om het op te lossen. want gedurende de reis ver van huis of dichtbij, ben ik altijd bereikbaar voor mijn klanten.

Dat weten mijn vaste klanten inmiddels waar ter wereld ze ook zijn, ze kunnen altijd een beroep op mij doen. Want mijn motto was en blijft ook in 2020:

Jullie gaan op reis, en ik reis op de achtergrond met jullie mee!!

Ik wens iedereen een REISLUSTIG maar vooral een gezond en gelukkig 2020!!


Nieuwjaarskaart2018 Emeraldincentives


KORTE TERUGBLIK 2017

2017 was voor mij een bijzonder jaar, de aansluiting bij de Nederlandse franchise organisatie Personal Touch Travel (PTT), die ruim 10 jaar geleden werd opgericht door de visionair Harry Aarsse. Een organisatie die de aangesloten zelfstandige reisadviseurs in alle opzichten ondersteund. Op het gebied van administratie, marketing, trainingen en cursussen, eigen events etc. 

Dat draagt ertoe bij dat ik meer tijd heb voor wat ik graag doe, de verwachtingen van zakelijke en individuele reizigers elke keer opnieuw, overtreffen. De reizen tot in de puntjes verzorgen, of het nu gaat om stedentrips, winter- of zomervakanties, cruises, of enkel het reserveren van vliegtickets, dat is waar mijn hart ligt, zorgen dat jullie, kunnen genieten, service en kwaliteit krijgen voor je geld. Jullie gaan op reis en ik reis met jullie mee. Want ook tijdens jullie vakantie kunnen jullie een beroep om mij dan en als er onverhoopt toch iets niet helemaal gaat zoals verwacht, ook dan ben ik er voor jullie. Want voor mij is een reis pas ten einde als alles afgehandeld is. Ik kan mij niks mooiers voorstellen, dan wanneer jullie als tevreden klanten mijn ambassadeurs worden. Want mond tot mond reclame is en blijft voor mijn gevoel de beste reclame die er bestaat.

Door aansluiting bij Personal Touch Travel werd het ook een leerzaam jaar, nieuwe systemen onder de knie krijgen, zoals de boekingssites van touroperators, beddenbanken etc. En ik ben trots op de resultaten die ik voor mijn klanten heb weten te bereiken, getuigen de vele mooie beoordelingen en presentjes die ik in het afgelopen jaar mocht ontvangen.

Personal Touch Travel vond het tijd voor een nieuwe look&feel en schakelde daarvoor het gerenommeerde bureau The Story of Brent in. Het resultaat mag er wezen, wij zijn er enorm trots op met z’n allen. Sinds 01 november verleden jaar behoort de blauwe wereldbol met de uitgestoken wijsvinger tot het verleden. Onderstaand de verklaring van de kleurrijke vignetten in ons nieuwe logo.  

Verklaringvignetten PTT


 

BELGIË TUINDAGEN KASTEEL HEX

Op 10, 11 en 12 juni opent kasteel Hex haar tuinen en park voor de echte tuinliefhebbers. Het gehele weekend zijn er tal van demonstraties en wandelingen door Belgische en internationale deskundigen en diverse expositities over de meest uiteenlopende tuinonderwerpen. Zelfs aan de kinderen wordt gedacht, zij leren in een workshop van Bernard Cwiek, insectenhotels maken. Even pauzeren met een kopje koffie en een lekker stukje Belgische vlaai of iets hartigs behoort ook tot de mogelijkheden.


 

WARSCHAU

Zaterdag 9 april 2016 heeft POLIN, het museum over Poolse joden in Warschau, in de Spaanse stad San Sebastian de 'European Museum of the Year Award 2016′ gewonnen. Voor de prestigieuze prijs, die al voor de 39e keer werd uitgereikt, waren in totaal 49 musea genomineerd. Bij de titel hoort een wisseltrofee, het beroemde kunstwerk 'The Egg' van beeldhouwer Henry Moore, dat het museum een jaar lang tentoon kan stellen.

Het POLIN is gevestigd in een opvallend nieuw museumgebouw, gelegen in wat ooit de Joodse wijk van Warschau was - het latere Ghetto. De EMYA-jury looft vooral de manier waarop het museum een breed publiek weet aan te spreken. Ook de manier waarop het omgaat met heikele kwesties oogst veel lof. Zo besteedt het museum onder meer aandacht aan de vraag hoe een ogenschijnlijk goed georganiseerde samenleving plots kan omslaan in een breukgebied, met de uitroeiing van een volledige bevolking en cultuur tot gevolg.

Dit museum is zeer aan te bevelen tijdens een stedentrip naar Warschau. Het gebouw is ontworpen door de Finse architect Reiner Mahlamäki, die in de video zijn ontwerp kort toelicht.  


  

Nieuwjaarskaart2016 EmeraldIncentives 


MILAAN

Nutrire il Pianeta, Energia per la Vita "Voedsel voor de planeet, energie voor het leven" dat is de slogan van de Wereld Expo 2015 die vandaag, 1 mei 2015, in Milaan van start gaat. Vanavond om 21.15 uur zal de 34ste universele wereldtentoonstellingis officieel geopend worden. 

Ook ons eigen land heeft op World Expo Milaan 2015 een programma dat, gedurende zes maanden, op twee locaties zal plaatsvinden. Op het expo terrein is het Nederlands paviljoen Dutch Festival te vinden. Een sfeervol Parade/Festival paviljoen waarop veel te zien en te beleven zal zijn. Dutch Court de tweede locatie, de plek voor zakelijk Nederland en hun internationale contacten, bevindt zich in het Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia `Leonardo da Vinci` in het centrum van Milaan aan de via San Vittore 21.

Share Grow Live is het thema van Nederland op deze Wereldtentoonstelling. Samen delen, ontwikkelen, groeien, leven. Hoe daar in ons land mee wordt omgegeaan en wat voor ideeèn en oplossingen wij hebben, worden hier met de rest van de wereld gedeeld om met zijn allen nog verder te komen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Geinteresseerd in meer informatie over de Nederlandse bijdrage klik hier

De World Expo Milaan 2015 duurt tot 31 oktober 2015. In 2020 is Dubai het gastland voor 35ste universele wereldtentoonstelling.     


 

 BRUSSEL

Twee jaar geduld en voorbereidingen voor vier dagen sprookjesachtig kleurenplezier dat is de tijd die nodig is om het Bloementapijt te bedenken en uit te werken. Het thema kiezen, het project uittekenen, inschatten hoeveel begonia's van elke kleur nodig zullen zijn en ze kweken. Er zijn bijna 600.000 begonia's nodig die dicht tegen elkaar geplaatst worden om de motieven te realiseren en het bloementapijt – een unicum in de wereld – reliëf en de nodige schakeringen te geven.

Om de motieven uit te werken, wordt het tapijt op ware grootte uitgetekend op een transparant vel plastic dat geperforeerd wordt en vervolgens op de straatstenen van de Grote Markt wordt bevestigd, die voorzien zijn van een dunne laag zand. Daarna kunnen 120 vrijwilligers aan de slag om de reuzen-tekening in te kleuren, rekening houdend met de schakeringen van de begonia's. De bloemen moeten zeer dicht tegen elkaar geplant worden. Er moet ook een vochtig microklimaat gecreëerd worden om de bloemen gedurende vier dagen fris te houden en ervoor te zorgen dat de kleuren van die typisch Belgische bloemen helder blijven. Al dat werk wordt uitgevoerd op amper 48 uur, zodat het Bloementapijt ingehuldigd kan worden op 14 augustus om 22.00 uur. 

Op 16 juli 1964 ondertekenden België en Turkije de bilaterale overeenkomst die leidde tot de Turkse immigratie in België. Vijftig jaar geleden kwamen de eerste Turkse arbeiders aan in België. Momenteel wonen er in België meer dan 220.000 mensen die geboren zijn met de Turkse nationaliteit, en er vindt nog altijd migratie vanuit Turkije plaats. 2014 biedt de gelegenheid om de herinnering aan de Turkse immigratie in België weer levend te maken, en om – vooral in Brussel – de culturele creatie van Turkse oorsprong te promoten, alsook de deelname aan het Belgische burgerschap te versterken voor deze multiculturele regio. Om dit nog eens te benadrukken koos het selectiecomité de Turkse immigratie in België dit jaar uit als thema uit voor het Bloementapijt. 

Het tapijt of kilims, zoals ze in Turkije worden genoemnd, maken integraal deel uit van de Turkse cultuur. Dit populaire voorwerp wordt door de ene generatie aan de andere doorgegeven, en is nuttig én decoratief tegelijk. Volgens de traditie draagt het tapijt de naam van de stad waarin het werd vervaardigd. Hereke bijvoorbeeld, een stadje in de buurt van İstanboel confectioneerde eeuwenlang prachtige tapijten voor het Ottomaanse paleis die deze tapijten als prestigeobject schonken aan koningen en sultans. 

De motieven van Turkse tapijten zijn heel divers en geometrisch (argyles, rechthoeken, sterren, vierkanten), maar stellen vaak ook bloemen of dieren voor. Ze vertegenwoordigen mythes en overtuigingen: vruchtbaarheid, vreugde, geluk en bescherming tegen het boze oog. Haak, oog en schorpioen bieden bescherming, vogels stellen het leven voor. De motieven van Uşak (Ouchak) zijn gekozen voor het Bloementapijt.

De grensstad Kars is een belangrijke regio voor de tapijthandel. In geen enkel ander gebied wonen zoveel verschillende populaties tezamen. Al eeuwenlang wonen Tataren, Armeniërs, Tsjerkessen, Azerbeidjanen, Koerden en Turkmeniërs er in harmonie. Twintig jaar geleden werd er het beroemde Kars-Kasak-tapijt met zijn donkerbruine en -groene tinten gefabriceerd, dat sterke waardering geniet in Brussel.

Erzurum was ooit een belangrijke halte op de Zijderoute, tussen de Zwarte Zee en Perzië. De kilims die vroeger in deze regio werden geweven, zijn zeldzaam mooi en zeer gegeerd bij verzamelaars. Kenmerkend voor de tapijten van Sivas zijn de buitengewoon kwaliteitsvolle wol en de bijzonder verzorgde knopen. Er worden veel meer kleurrijke geweven dan geknoopte tapijten geproduceerd. Stuk voor stuk al eeuwenlang prachtige kunstwerken.

Een magisch meesterwerk vol kleuren en geuren, dat beter dan wat ook hulde brengt aan de Turkse gemeenschap in Brussel, is van 14 tot en met 17 augustus 2014 te bewonderen, op de Grote Markt of vanaf het balkon van het Stadhuis.! 


LONDEN

Vanaf 26 juli tot 28 september opent Buckingham Palace in Londen, het werkpaleis van koningin Elisabeth, de paleisdeuren voor het publiek. Dan is het weer mogelijk om, zoals de Britten het noemen, de Staterooms te bezoeken. Deze representatieve stijlkamers in het paleis worden door de Koningin en andere leden van de Koninklijke familie gebruikt voor recepties, ontvangsten en andere officiële gelegenheden.

De stijlkamers zijn ingericht met een prachtige collectie Franse en Engelse meubelen, kroonluchters, schilderijen van onder andere Van Dijck en Canaletto, en sculpturen van Canova. Ook zijn er unieke stukken Sèvres porselein te bewonderen.

Veel gekroonde hoofden, hoogwaardigheidsbekleders en andere groten der aarde mochten de langst regerende vorstin in deze ruimten ontmoeten. En zeg nu zelf wat is er leuker om net als 007 via de Grand Staircase, naar onder andere The East Gallery en de Bow room te lopen.

Emerald Incentives
Ronny Personal Touch Travel
Raadhuisstraat 66
6129 CE Urmond
T. +31 (0) 651168148
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 fb  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.