Actueel

BRUEGEL BRUSSEL

De serie Stay at Home Museum, is een initiatief van Visit Flanders in samenwerking met een aantal musea. Vlaanderen deelt graag de rijke cultuur met liefhebbers van de Vlaamse Meesters.

Nu de musea in ons land en vele landen om ons weer gesloten zijn besteed ik in deze rubriek vandaag aandacht aan Pieter Bruegel de Oude. De meesterwerken van deze renaissancemeester spreken nog steeds tot de verbeelding. Hij was een scherpzinnig observator van zijn tijd; de rijke, fascinerende en woelige zestiende eeuw.

Bruegels carrière was kort – hij stierf rond zijn 40ste levensjaar – en vandaag kennen we slechts een veertigtal schilderwerken van zijn hand. Dit maakt ze uiterst zeldzaam en waardevol. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België bewaren – na Wenen – de op één na grootste verzameling schilderijen van Pieter Bruegel de Oude ter wereld. De directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel (KMSKB), Michel Draguet, bespreekt in onderstaande video een aantal topwerken uit deze collectie met speciale aandacht voor: "De val van de opstandige engelen".

Bron: www.visitflanders.com  www.fine-arts-museum.be/nl/tentoonstellingen/bruegel-the-originals  en www.historiek.net/pieter-bruegel-de-oude-kunstschilder/70802/  

Emerald Incentives
Ronny Personal Touch Travel
Raadhuisstraat 66
6129 CE Urmond
T. +31 (0) 651168148
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 fb  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.