Actueel

Korte terugblik 2017

2017 was voor mij een bijzonder jaar, de aansluiting bij de Nederlandse franchise organisatie Personal Touch Travel (PTT), die ruim 10 jaar geleden werd opgericht door de visionair Harry Aarsse. Een organisatie die de aangesloten zelfstandige reisadviseurs in alle opzichten ondersteund. Op het gebied van administratie, marketing, trainingen en cursussen, eigen events etc.

Dat zorgt ervoor dat ik meer tijd heb voor wat ik graag doe, de verwachtingen van zakelijke en individuele reizigers elke keer opnieuw, overtreffen. De reizen tot in de puntjes verzorgen, of het nu gaat om stedentrips, winter- of zomervakanties, cruises, of enkel het reserveren van vliegtickets, dat is waar mijn hart ligt, zorgen dat jullie, kunnen genieten, service en kwaliteit krijgen voor je geld. Jullie gaan op reis en ik reis met jullie mee. Want ook tijdens jullie vakantie kunnen jullie een beroep om mij dan en als er onverhoopt toch iets niet helemaal gaat zoals verwacht, ook dan ben ik er voor jullie. Want voor mij is een reis pas ten einde als alles afgehandeld is. Ik kan mij niks mooiers voorstellen, dan wanneer jullie als tevreden klanten mijn ambassadeurs worden. Want mond tot mond reclame is en blijft voor mijn gevoel de beste reclame die er bestaat.

Door de aansluiting bij Personal Touch Travel werd het ook een leerzaam jaar, nieuwe systemen onder de knie krijgen, zoals de boekingssites van touroperators, beddenbanken etc. En ik ben trots op de resultaten die ik voor mijn klanten heb weten te bereiken, getuigen de vele mooie beoordelingen en presentjes die ik in het afgelopen jaar mocht ontvangen.

En Personal Touch Travel vond het tijd voor een nieuwe look&feel en schakelde daarvoor het gerenommeerde bureau The Story of Brent in. Het resultaat mag er wezen, wij zijn er enorm trots op met z’n allen. Sinds 01 november verleden jaar behoort de blauwe wereldbol met de uitgestoken wijsvinger tot het verleden. Onderstaand de verklaring van de kleurrijke vignetten in ons nieuwe logo.  

Verklaringvignetten PTT

 

 


 

Nieuwjaarskaart2018 Emeraldincentives


 

België Tuindagen kasteel Hex

Op 10, 11 en 12 juni opent kasteel Hex haar tuinen en park voor de echte tuinliefhebbers. Het gehele weekend zijn er tal van demonstraties en wandelingen door Belgische en internationale deskundigen en diverse expositities over de meest uiteenlopende tuinonderwerpen. Zelfs aan de kinderen wordt gedacht, zij leren in een workshop van Bernard Cwiek, insectenhotels maken. Even pauzeren met een kopje koffie en een lekker stukje Belgische vlaai of iets hartigs behoort ook tot de mogelijkheden.

Klik op deze link voor het volledige  href="http://www.hex.be/?page_id=535" target="_blank">Programma Tuindagen Kasteel Hex en praktische informatie.

 


 

Warschau

Zaterdag 9 april 2016 heeft POLIN, het museum over Poolse joden in Warschau, in de Spaanse stad San Sebastian de 'European Museum of the Year Award 2016′ gewonnen. Voor de prestigieuze prijs, die al voor de 39e keer werd uitgereikt, waren in totaal 49 musea genomineerd. Bij de titel hoort een wisseltrofee, het beroemde kunstwerk 'The Egg' van beeldhouwer Henry Moore, dat het museum een jaar lang tentoon kan stellen.

Het POLIN is gevestigd in een opvallend nieuw museumgebouw, gelegen in wat ooit de Joodse wijk van Warschau was - het latere Ghetto. De EMYA-jury looft vooral de manier waarop het museum een breed publiek weet aan te spreken. Ook de manier waarop het omgaat met heikele kwesties oogst veel lof. Zo besteedt het museum onder meer aandacht aan de vraag hoe een ogenschijnlijk goed georganiseerde samenleving plots kan omslaan in een breukgebied, met de uitroeiing van een volledige bevolking en cultuur tot gevolg.

Dit museum is zeer aan te bevelen tijdens een stedentrip naar Warschau. Het gebouw is ontworpen door de Finse architect Reiner Mahlamäki, die in de video zijn ontwerp kort toelicht.  

 


 

 

Nieuwjaarskaart2016 EmeraldIncentives 

 

MILAAN

Nutrire il Pianeta, Energia per la Vita "Voedsel voor de planeet, energie voor het leven" dat is de slogan van de Wereld Expo 2015 die vandaag, 1 mei 2015, in Milaan van start gaat. Vanavond om 21.15 uur zal de 34ste universele wereldtentoonstellingis officieel geopend worden. 

Ook ons eigen land heeft op World Expo Milaan 2015 een programma dat, gedurende zes maanden, op twee locaties zal plaatsvinden. Op het expo terrein is het Nederlands paviljoen Dutch Festival te vinden. Een sfeervol Parade/Festival paviljoen waarop veel te zien en te beleven zal zijn. Dutch Court de tweede locatie, de plek voor zakelijk Nederland en hun internationale contacten, bevindt zich in het Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia `Leonardo da Vinci` in het centrum van Milaan aan de via San Vittore 21.

Share Grow Live is het thema van Nederland op deze Wereldtentoonstelling. Samen delen, ontwikkelen, groeien, leven. Hoe daar in ons land mee wordt omgegeaan en wat voor ideeèn en oplossingen wij hebben, worden hier met de rest van de wereld gedeeld om met zijn allen nog verder te komen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Geinteresseerd in meer informatie over de Nederlandse bijdrage klik hier

De World Expo Milaan 2015 duurt tot 31 oktober 2015. In 2020 is Dubai het gastland voor 35ste universele wereldtentoonstelling. De 10 jarige Ali laat de wereld kennis maken met zijn thuisland.     

 

 


 

 

 

BRUSSEL

Twee jaar geduld en voorbereidingen voor vier dagen sprookjesachtig kleurenplezier dat is de tijd die nodig is om het Bloementapijt te bedenken en uit te werken. Het thema kiezen, het project uittekenen, inschatten hoeveel begonia's van elke kleur nodig zullen zijn en ze kweken. Er zijn bijna 600.000 begonia's nodig die dicht tegen elkaar geplaatst worden om de motieven te realiseren en het bloementapijt – een unicum in de wereld – reliëf en de nodige schakeringen te geven.

Om de motieven uit te werken, wordt het tapijt op ware grootte uitgetekend op een transparant vel plastic dat geperforeerd wordt en vervolgens op de straatstenen van de Grote Markt wordt bevestigd, die voorzien zijn van een dunne laag zand. Daarna kunnen 120 vrijwilligers aan de slag om de reuzen-tekening in te kleuren, rekening houdend met de schakeringen van de begonia's. De bloemen moeten zeer dicht tegen elkaar geplant worden. Er moet ook een vochtig microklimaat gecreëerd worden om de bloemen gedurende vier dagen fris te houden en ervoor te zorgen dat de kleuren van die typisch Belgische bloemen helder blijven. Al dat werk wordt uitgevoerd op amper 48 uur, zodat het Bloementapijt ingehuldigd kan worden op 14 augustus om 22.00 uur. 

Op 16 juli 1964 ondertekenden België en Turkije de bilaterale overeenkomst die leidde tot de Turkse immigratie in België. Vijftig jaar geleden kwamen de eerste Turkse arbeiders aan in België. Momenteel wonen er in België meer dan 220.000 mensen die geboren zijn met de Turkse nationaliteit, en er vindt nog altijd migratie vanuit Turkije plaats. 2014 biedt de gelegenheid om de herinnering aan de Turkse immigratie in België weer levend te maken, en om – vooral in Brussel – de culturele creatie van Turkse oorsprong te promoten, alsook de deelname aan het Belgische burgerschap te versterken voor deze multiculturele regio. Om dit nog eens te benadrukken koos het selectiecomité de Turkse immigratie in België dit jaar uit als thema uit voor het Bloementapijt. 

Het tapijt of kilims, zoals ze in Turkije worden genoemnd, maken integraal deel uit van de Turkse cultuur. Dit populaire voorwerp wordt door de ene generatie aan de andere doorgegeven, en is nuttig én decoratief tegelijk. Volgens de traditie draagt het tapijt de naam van de stad waarin het werd vervaardigd. Hereke bijvoorbeeld, een stadje in de buurt van İstanboel confectioneerde eeuwenlang prachtige tapijten voor het Ottomaanse paleis die deze tapijten als prestigeobject schonken aan koningen en sultans. 

De motieven van Turkse tapijten zijn heel divers en geometrisch (argyles, rechthoeken, sterren, vierkanten), maar stellen vaak ook bloemen of dieren voor. Ze vertegenwoordigen mythes en overtuigingen: vruchtbaarheid, vreugde, geluk en bescherming tegen het boze oog. Haak, oog en schorpioen bieden bescherming, vogels stellen het leven voor. De motieven van Uşak (Ouchak) zijn gekozen voor het Bloementapijt. 

De grensstad Kars is een belangrijke regio voor de tapijthandel. In geen enkel ander gebied wonen zoveel verschillende populaties tezamen. Al eeuwenlang wonen Tataren, Armeniërs, Tsjerkessen, Azerbeidjanen, Koerden en Turkmeniërs er in harmonie. Twintig jaar geleden werd er het beroemde Kars-Kasak-tapijt met zijn donkerbruine en -groene tinten gefabriceerd, dat sterke waardering geniet in Brussel.

Erzurum was ooit een belangrijke halte op de Zijderoute, tussen de Zwarte Zee en Perzië. De kilims die vroeger in deze regio werden geweven, zijn zeldzaam mooi en zeer gegeerd bij verzamelaars. Kenmerkend voor de tapijten van Sivas zijn de buitengewoon kwaliteitsvolle wol en de bijzonder verzorgde knopen. Er worden veel meer kleurrijke geweven dan geknoopte tapijten geproduceerd. Stuk voor stuk al eeuwenlang prachtige kunstwerken.

Een magisch meesterwerk vol kleuren en geuren, dat beter dan wat ook hulde brengt aan de Turkse gemeenschap in Brussel, is van 14 tot en met 17 augustus 2014 te bewonderen, op de Grote Markt of vanaf het balkon van het Stadhuis.!

 


LONDEN

Vanaf 26 juli tot 28 september opent Buckingham Palace in Londen, het werkpaleis van koningin Elisabeth, de paleisdeuren voor het publiek. Dan is het weer mogelijk om, zoals de Britten het noemen, de Staterooms te bezoeken. Deze representatieve stijlkamers in het paleis worden door de Koningin en andere leden van de Koninklijke familie gebruikt voor recepties, ontvangsten en andere officiële gelegenheden.

De stijlkamers zijn ingericht met een prachtige collectie Franse en Engelse meubelen, kroonluchters, schilderijen van onder andere Van Dijck en Canaletto, en sculpturen van Canova. Ook zijn er unieke stukken Sèvres porselein te bewonderen.

Veel gekroonde hoofden, hoogwaardigheidsbekleders en andere groten der aarde mochten de langst regerende vorstin in deze ruimten ontmoeten. En zeg nu zelf wat is er leuker om net als 007 via de Grand Staircase, naar onder andere The East Gallery en de Bow room te lopen.


Buckingham Palace

Tijdens deze zomeropening is er op Buckingham Palace een speciale tentoonstelling ingericht Royal Childhood met kledingstukken, schoentjes, speelgoed, en presentjes van de opgroeiende prinsen en prinsesjes.

Na het bezoek aan de staterooms kan men op het terras van het paleis onder het genot van thee of koffie vergezeld van een gebakje of sandwich heerlijk genieten van de rust en het uitzicht op de mooie tuin.

Een bezoek aan Buckingham Palace is werkelijk een unieke ervaring.
U wilt voor uw klanten, medewerkers of gezelschap het neusje van de zalm dan regelen wij een Exclusive Evening Tour.  

 


 

AKEN

Op 28 januari 814 stierf Karel de Grote in Aken. In de stad, waarop hij tot vandaag de dag sporen heeft achtergelaten. Om zijn 1200ste sterfdag te herdenken worden gedurende het hele jaar tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Vanaf gisteren, 20 juni staan, in drie speciale tentoonstellingen, "KARL DER GROSSE" Macht Kunst Schatten, die op zorgvuldig uitgekozen locaties binnen de Akense palts worden gehouden, zijn werk en leven centraal.

De eerste locatie is de Krönungssaal in het stadhuis die op het fundament van de voormalige Karolingische koningshal staat. Op deze historische plaats legden eeuwenlang de koningen van het Heilige Roomse Rijk met veel pracht en praal hun eed af. In deze zaal worden meer dan 320 cultuurhistorische objecten geëxposeerd, die antwoord proberen te geven op vragen zoals; Hoe zag Aken er in de Karolingische tijd uit? Waarom groeide de Akense palts uit tot machtscentrum en wat was de culturele drijfveer van het reusachtige Frankische rijk? Hoe slagen heersers erin macht op te bouwen, veilig te stellen en te consolideren – ook nu nog?

De tweede locatie is het Centre Charlemagne waar de kunsthistorische kant wordt belicht. De hier tentoongestelde prachtvolle handschriften, het filigraan ivoorsnijwerk en het sublieme edelsmeedwerk kwamen voort uit de „Karolingische renaissance". Ze maken duidelijk dat de Frankische heerser belangrijke impulsen gaf aan kunst en cultuur maar daarnaast veeleisend was.

De derde locatie is de „Domschatzkammer" waar in ieder geval voor korte tijd 61 verloren kunstschatten zijn teruggekeerd. Ze passen in de omgeving waar de troon van Karel de Grote, de Proserpina Sarcofaag ( het eerste graf van de keizer), de Karlsbüste en het Lothariuskruis van oudsher thuishoren.

De eerste twee tentoonstellingen zijn te bezichtigen tot 21 september en de verloren kunstschatten tot 18 oktober.

HEILIGDOMSVAART Tot en met 29 juni trekkenweer duizenden pelgrims naar de Dom van Aken voor de "Heiligdomsvaart", die sinds 1349 om de zeven jaar plaatsvindt. Hun doel is de verering van vier relikwieën, die sinds de tijd van Karel de Grote als schat in de gouden Mariaschrijn in de Dom worden bewaard en tijdens de heiligdomsvaart voor de duur van tien dagen aan de gelovigen worden getoond.

600 JAAR KOORZAAL Van 7 tot 14 september wordt een feestweek georganiseerd, met onder andere het Europese festival der geestelijke liederen,  rondom het 600 jarig jubileum van de koorzaal van de Dom. De met licht doorstroomde koorzaal, met haar unieke akoestiek,  is een technische meesterwerk van de gotische bouwkunst. Meer dan 1.000 m² kunstig gevormde glazen oppervlakken maken deze koorzaal tot een echt „huis uit licht".

 


                                            

BRUSSEL

Op een buitengewoon unieke manier de Brussels haute cuisine ontdekken? Dat kan nog tot 29 juni. Er zijn nog een aantal data beschikbaar. Tijdes deze tweede editie van 'Brussels in the Sky' in het Jubelpark bereidt en serveert een van de 7 Brusselse sterrenchefs dagelijks een gastronomische vijfgangen lunch en twee diners, voor telkens 22 personen hoog in de lucht.

Geniet samen met collega's, vrienden of familieleden van een onvergetelijke gastronomische ervaring 'Sky high', met een uniek uitzicht op de stad en haar omgeving.  

 

 

 

Emerald Incentives
Ronny Personal Touch Travel
Raadhuisstraat 66
6129 CE Urmond
T. +31 (0) 651168148
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 fb  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.