Aken

Domstad 
                                                    vorige bestemming | volgende bestemming

De markante stad Aken ligt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen met 240.086 inwoners. De stad ligt vlak bij het Limburgse Vaals en in de buurt van het Luikse Kelmis, ongeveer 55 km ten westen van de Duitse stad Keulen. Het zijn de prachtige architectuur, culturele rijkdom en de heilzame warmwaterbronnen die de bakermat vormen van de stad Aken. Deze bronnen waren ondermeer de reden dat de Romeinen hier thermen- en tempels bouwden en van deze stad een militaire badplaats maakten.

De geschiedenis van deze stad met zijn geneeskrachtige bronnen is ook onlosmakelijk verbonden met Karel de Grote die hier graag verbleef en er in de achtste eeuw zijn paleis liet bouwen waardoor deze stad het middelpunt werd van zijn groot Frankisch Koninkrijk. Niet alleen de warmwaterbronnen en haar geschiedenis maar ook de geografische ligging - op het drielandenpunt Duitsland – België – Nederland, maken deze domstad tot een geliefd reisdoel voor groepen en incentives.

Graag meer weten over de mogelijkheden die deze stad of andere steden u te bieden hebben, klik dan hier voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij vertellen u graag waarom wij anders dan anderen zijn.
Terug naar bestemmingen

Emerald Incentives
Ronny Personal Touch Travel
Raadhuisstraat 66
6129 CE Urmond
T. +31 (0) 651168148
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 fb  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.