Warschau

Een Ongetemde Stad 
                                                    vorige bestemming | volgende bestemming

De geschiedenis van Warschau is in veel opzichten representatief voor die van heel Polen: een afwisseling van triomf en tragiek, van grandeur en misère. Maar na elke slag volgde er een wederopstanding.

De Oude en Nieuwe Stad vormen het historisch centrum van Warschau. De Oude Stad werd in de dertiende eeuw gesticht als prinselijk hoofdkwartier en versterkte nederzetting. Het is het oudste deel van Warschau en in veel opzichten het culturele hart van de stad. De Nieuwe Stad ten noorden van de Oude Stad ontstond in de loop van de vijftiende eeuw en was tot de achttiende eeuw een aparte stad, met zijn eigen stadsbestuur, stadhuis en kerk. De meeste van de barokke en classicistische gebouwen van de Nieuwe Stad werden na de Tweede Wereldoorlog herbouwd. Tegenwoordig zijn in de charmante straatjes van dit stadsdeel veel restaurants en cafés gehuisvest. Sinds de val van het communisme in 1989 heeft Warschau zich in hoog tempo ontwikkeld tot een dynamische stad, die 's zomers wemelt van de terrassen en straatartiesten, waar de cultuur bloeit en die een bruisend uitgaansleven kent.

Graag meer weten over de mogelijkheden die deze stad of andere steden u te bieden hebben, klik dan hier voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij vertellen u graag waarom wij anders dan anderen zijn.
Terug naar bestemmingen

Emerald Incentives
Ronny Personal Touch Travel
Raadhuisstraat 66
6129 CE Urmond
T. +31 (0) 651168148
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 fb  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.